Steenworp vestigingsadviseurs Haaglanden

Aan het eind van de vorige eeuw bouwde Martin Bosch binnen het Stadsgewest Haaglanden Steenworp op. De doelstelling van Steenworp was om mobiele bedrijven binnen het stadsgewest Haaglanden te helpen een nieuwe vestigingslocatie in de regio te vinden. De aanpak was gebaseerd op een eenvoudig concept. Bedrijven die een locatie zoeken, zoeken een product: een vestigingslocatie. Om deze ondernemers te helpen is dus inzicht in het vastgoedaanbod nodig. Steenworp bracht dus makelaars, ontwikkelaars en gemeenten bijeen. Gezamenlijk werd begrepen dat iedereen er beter van werd als op één plek, binnen Steenworp alle aanbod verzameld werd. Een bedrijf dat zich meldt bij Steenworp kan daarmee “met een druk op de knop” geïnformeerd worden op welke plekken binnen Haaglanden hij zich kan vestigen. (link naar interactieve kaart.)

Nu, na tien jaar, is Steenworp nog steeds een bouwsteen voor succes. Tegenwoordig brengen de adviseurs van Steenworp nog steeds vraag en aanbod bij elkaar. Steenworp is uitgegroeid tot een begrip onder (startende) ondernemers en makelaars. Ruim vijfhonderd bedrijven hebben via Steenworp al passende bedrijfshuisvesting gevonden.

Steenworp is een vroeg voorbeeld hoe door dialoog overheid en markt een sterke samenwerking op kunnen bouwen. Een aanpak die zich inmiddels ruim bewezen heeft.